Pelješac: WSET level 2 tečaj za poznavatelje vina u Korti Katarini

Pelješac: WSET level 2 tečaj za poznavatelje vina u Korti Katarini

Po prvi puta na Pelješcu održat će se tečaj druge razine poznavatelja vina svjetski priznate škole WSET (Wine & Spirit Education Trust). Detalje o načinu prijave, datumu, vremenu, mjestu održavanja i ostalim pročitajte u članku.

Ukratko o WSET školi i njenoj povijesti

WSET škola postoji već više od pola stoljeća i u početku je bila zatvorena za javnost. Informacije su se dosta ljubomorno čuvale i služile su da bi se obučili što bolji poznavatelji vina koji bi kasnije odlučivali o uvozu u Veliku Britaniju. Ovo je bila vrlo značajna i odgovorna uloga jer dobro poznavati vina obično je značilo razliku hoćete li novac uložiti u pravu stvar ili ne.

Relativno nedavno, tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća se prvi puta otvorila široj javnosti i podijelila svoje kvalitetno sistematizirano znanje svakome tko želi znati. Danas je jedna od jačih referenci u svijetu. Mnogi poslodavci traže da osoblje prođe neki od tečaja, a nosi i vrlo velik značaj u vašem životopisu. Škola jednako privlači i profesionalce i ljubitelje vina amatere.

Prijave i informacije o WSET tečaju na Pelješcu

Druga razina predavanja za poznavatelje vina WSET škole po prvi puta će se ove godine održati na Pelješcu. Zahvaljujući zajedničkom naporu voditelja kušaonice i vinoteke Korte Katarine, Gorana Tanića i mojoj malenkosti (Kruno Filipović) kao WSET predavača uspjeli smo u nastojanju ovu korisnu i vrijednu edukaciju, nadamo se za stalno, organizirati na krajnjem jugu Dalmacije.

Domaćin edukacije je vinarija Korta Katarina u Orebiću. Valja napomenuti kako tečaju druge razine možete pristupiti bez da ste položili prvu razinu.

WSET level 2 tečaj će se održati s početkom u 17:00 sati 09. listopada 2024. Prijavu je nužno napraviti on-line prijavnicom na stranicama WSET Hrvatska koju možete pronaći ovdje.

WSET škola je zaista u samom vrhu svjetske vinske edukacije, a druga razina otvara vrlo zanimljiva poglavlja tehnologije proizvodnje, svjetskih stilova, glasovitih sorti i regija. Na tečaju se kuša više od 44 uzoraka vina među kojima su neki izuzetni primjerci. Uči se o osnovama vitikulture, čimbenicima koji imaju izravan utjecaj na kvalitetu vina, različitim metodama vinifikacije i sličnim temama.

Pridružite nam se na ovoj jedinstvenoj interaktivnoj edukaciji! Provesti poslijepodneva kušajući vina i slušajući o tome kako nastaju… Ima li što ljepše?

Autor članka: Kruno Filipović

Edukator, promotor vina, predavač u WSET vinskoj školi, autor mnogih tekstova o vinima i dopisnik Slobodne Dalmacije za vinske teme. Dugogodišnji ljubitelj i uživatelj vina. Odrastao na otoku Korčuli gdje je u zadnje vrijeme u samo-dodijeljenoj ulozi ambasadora otočkog vinarstva i vinara. Tijekom ljeta stranim gostima priča kako je sve to počelo i zašto je cijenjeno. Među novijim većim projektima je uspostavljanje redovitog održavanja WSET vinske škole u Južnoj Dalmaciji.

Komentiraj

Komentiranjem prihvaćaš pravila privatnosti i uvjete korištenja